Centrometal BIO-TEC

14.380,00 Kn16.820,00 Kn

Kotao za centralno grijanje
Toplinski učinak: od 14 do 110kW
Gorivo: drvo, peleti, ulje, plin

BESPLATNA dostava na području cijele RH!

Očisti

Opis

Čelični toplovodni kotlovi Bio-Tec nazivnog toplinskog učina od 25 do 45 kW predviđeni su za loženje drvom. Namijenjeni su grijanju od najmanjih pa do objekata srednjih veličina. Principom pirolize gorivo temeljito izgara. Prostrano ložište omogućuje loženje gorivom dužine do 550 mm. Vrijeme trajanja jednog punjenja iznosi najmanje 4 sata kod nazivnog toplinskog učina sa mogućnošću produženja na cijeli dan ukoliko je potreba za grijanjem smanjena. Kotao ima mogućnost održavanja žara do 12 sati te je nepotrebno u tom roku provoditi proces potpale ako se želi nastaviti s loženjem. Radom kotla upravlja tvornički ugrađena regulacija. Kotao se ugrađuje na instalaciju centralnog grijanja posredno preko troputnog termostatskog ventila i akumulacijskog spremnika CAS.

Osnovne karakteristike Centrometal KOTLOVA BIO-TEC:

  • Toplovodni kotao za centralno grijanje predviđen za loženje drvom (cjepanicama), sadržaja vlage ispod 25 %.
  • Suvremeni kotao u kojem principom pirolize temeljito izgara gorivo, čime se potreba za čišćenjem svodi na minimum (ovisi o kvaliteti drva i opterećenju kotla).
  • Konstrukcijska rješenja vođenja plinova izgaranja i njihovo dodatno izgaranje osiguravaju visoki stupanj iskorištenja kotla, što ga čini iznimno štedljivim.
  • Ekološki je prihvatljiv jer postiže niske sadržaje štetnih sastojaka u izlaznim dimnim plinovima.
  • Troja velika vrata i ložište kotla omogućuju loženje krupnim gorivom te nadasve jednostavno čišćenje i održavanje.
  • Isporučuje se tvornički ožičen sa ugrađenom kotlovskom regulacijom koja upravlja kotlom i sobnim termostatom sa indikacijom nedostatka goriva u kotlu.
  • Kotlovska regulacija upravlja procesom izgaranja, cirkulacijskom pumpom u primarnom krugu (kotao-akumulacija), cirkulacijskom pumpom u krugu grijanja (akumulacija-ogrjevna tijela), cirkulacijskom pumpom sanitarne vode i daje informaciju na kotlovskoj regulaciji i sobnom termostatu o potrebi punjenja ložišta gorivom.
  • Predviđen je za ugradnju u otvorene ili zatvorene sisteme centralnog grijanja isključivo preko akumulacijskih spremnika (CAS).
  • Kotao je ispitan i certificiran po europskoj normi EN 303-5 na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu i proizveden u skladu s normom ISO 9001:2008.

DODATNA OPREMA:
Obavezna (loženje krutim gorivom, sa akumulac. spremnikom CAS) – akumulacijski spremnik CAS, 3putni termostatski ventil; (zatvoreni sistem grijanja) – termički ventil, sigurnosno-odzračna grupa (2,5 bar) i ekspanzijska posuda; (otvoreni sistem grijanja) – otvorena ekspanzijska posuda.

UDOBNOST STANOVANJA:
Kotlom Bio-Tec jednostavno se rukuje, a ugrađena regulacija osigurava pouzdan rad kotla. Ugrađenim akumulacijskim spremnicima CAS u sustav grijanja proizvedena se toplina akumulira u spremnike te se može trošiti prema potrebi. Ovim je loženje moguće planirati u prihvatljivo vrijeme, a za slučaj blažih vanjskih temperatura grijanje prostora i zagrijavanje potrošne tople vode bez loženja kotla moguće je i više dana.

Recenzije

Još nema recenzija.

Samo logirani kupci koji su kupili ovaj proizvod mogu napisati recenziju.