Propel

33.893,75 Kn141.861,60 Kn

Kotao za centralno grijanje
Toplinski učinak: od 14 do 200kW
Gorivo: peleti

Očisti
SKU: N/A Kategorija: Oznaka:

Opis

PROPEL je u potpunosti automatiziran kotao na pelet
Thermokoz sustav grijanja na pelet prozvodi manje emisija štetnih plinova i postiže visoku razinu učinkovitosti grijanja zbog svog jedinstvenog dizajna.

U potpunosti automatizirano doziranje goriva odvija se dodavanjem peleta s gornje strane u zrakom hranjenu posudu za gorenje gdje se gorivo samozapali, a nakon toga automatski upravljački sustav upravlja gorenjem i doziranjem sa ciljem minimalnih emisija i najvećim iskorištenjem goriva.

Da bi mogli u potpunosti razumijeti kako Thermokoz sustav grijanja radi, moramo pogledati strujanje zraka, plinova i goriva kroz sistem grijanja te prijenos topline od superzagrijanih plinova do tekućine za prijenos topline.
shema unutarnja (1)
Strujanje zraka kroz kotao

Gorivo u kotao dolazi pužnim dozatorom. Gorivo se dozira s gornje strane kotla u cilindričnu posudu za gorenje u svrhu fizičkog odvajanja spremišta goriva i dozatora goriva. Toplina od vatre se pomoću višebrzinskog ventilatora prisilno dalje usmjerava. Razni senzori mjere temperature u kotlu (termostat koji radi u vodi), zatim temperaturni senzor dimnih plinova (sonda u dimnjaku), vanjski temperaturni senzor (sobna temperatura) i sigurnosni prekidajući senzor koji spriječava pregrijavanje (termostat gornjeg limita).
Dok zrak prolazi kroz ložište, njegova temperatura se diže do skoro 1000°C.
Taj super zagrijani zrak se diže kroz seriju grijaćih cjevi gdje se toplina prenosi na tekućinu za prijenos topline.
Dok zagrijani zrak stigne do cijevi dimnjaka, većina njegove termalne energije je apsorbirana. Krajnja temperatura izlaznih plinova je manja od 175°C.

Strujanje fluida kroz sustav grijanja

Pumpa gura tekućinu oko izmjenjivača topline koji apsorbira toplinu dimovodnih plinova. Tekućina napušta unutarnje cijevi sa temperaturom od 80 do 85 °C.
Tekućina prolazi pokraj aquastata (vodenog termostata) koji regulira jačinu gorenja sistema grijanja zajedno sa temperaturnim senzorom dimovodnih plinova koji mjeri temperaturu u dimnjaku. Ovaj informacija se koristi da bi se odredila količina zraka i goriva potrebna za efikasno prenošenje topline i radi osiguravanja da ventilator ne otpuše toplinu u dimnjak. Zagrijana tekućina se koristi za prijenos topline do kućnog sistema gdje osigurava toplinu za vaš dom, garažni prostor, podrum i ostale dijelove kuće; možda i za vašu potrošnu toplu vodu; da zagrije vaš bazen; i/ili da otopi snijeg sa prilaza.
Prenesevši toplinu do kućnog sistema, fludi napušta vanjski izmjenjivač topline i ponavlja svoj put kroz unutarnje cijevi.

popel-tablica

Recenzije

Još nema recenzija.

Samo logirani kupci koji su kupili ovaj proizvod mogu napisati recenziju.