KPI1 ravni pločasti solarni kolektor

3.887,98 kn

KPI1 ravni pločasti solarni kolektor, površina ploče 2.52 m2, apsorber oblika duple harfe

Kategorija: Oznaka:

Opis

KPI1 je novi, napredni solarni kolektor dizajniran za visoku efikasnost i performanse istovremeno održavajući razumnu cijenu . Proizvodi se na automatskim linijama sa minimumom ljudskog rada. Nova tehnologija povezivanja bez okvira donosi elegantni dizajn i veliku površinu za primanje sunčeve energije.

Prednosti KPI1 solarnih kolektora:

  • Popularni omjer cijena/performanse solarnog kolektora zahvaljujući automatskoj proizvodnji
  • Apsorber u obliku duple harfe je napravljen od bakrenih cijevi sa laserski zavarenom aluminijskom pločom, sa visoko selektivnim Eta plus premazom
  • Velika apertura i iskoristiva površina solarnog kolektora u odnosu na cijelu veličinu kolektora
  • Niski hidraulični otpor = niska potrošnja pri radu cirkulacijske pumpe
  • Omogućeno paralelno povezivanje kolektora u velike mreže
Model KPI1
Dimenzije Š × D ×V 1220 × 2060 × 100 mm
Površina kolektora
2,52 m2
Dimenzije spojeva
2× cijevi Cu 22
Apsorber Bakar-aluminij/Tip duple harfe
Površina apsorbera
Blue Tec Eta Plus
Debljina izolacije
4 cm
Max. radni tlak 10 bar
Volumen fluida
1,7 l
Težina
47 kg
Staklo
clear solar

Apsorber KPI1 solarnog konvektora se proizvodi koristeći najnoviju tehnologiju laserskog varenja aluminijske plohe sa bakrenim cijevima. Time dobivamo maksimalan prijenos topline, a ponajviše zahvaljujući duplom spajanju i većoj površini za prijenos topline.

EtaPlus, visoko selektivna plava apsorpcijska površina, je napravljena od keramičko-metalnih spojeva (CERMET) koja predstavlja jedan od najboljih selektivnih materijala koji se trenutno proizvode. EtaPlus površina se odlikuje visokom apsorpcijom i niskim gubitkom topline od strane emisije topline. Pasivnost površine u kombinaciji sa keramičkim slojem radi kao efikasna difuzijska barijera, štiteći površinu od korozije.

Sve to garantira dugotrajnu stabilnost solarnih parametara – apsorbcija: alfa = 95 % (± 2 %) i emisija: epsilon= 5% (± 2 %), i dugotrajnost rada apsorbera.

Eta plus premaz se proizvodi od strane renomirane njemačke kompanije BlueTec kojoj je zaštita okoliša na prvom mjestu. Nikakvi štetni ispušni plinovi ili kemikalije ne nastaju u procesu primjene Eta plus sloja na apsorber. Cijeli proces je oslobođen emisija. Jedino se troši električna energija: otprilike 1 kWh po m2 površine, a tih 1 kWh će biti dobiveno natrag u prvom satu rada solarnog kolektora. Tijekom svoj radnog vijeka Eta plus premaz će proizvesti otprilike 20,000 kWh/m2 iz čiste solarne energije bez ikakve emisije CO2.

Recenzije

Još nema recenzija.

Samo logirani kupci koji su kupili ovaj proizvod mogu napisati recenziju.