Akcija!

Pelltherm pelet set za kotao VIADRUS U22

11.475,00 kn 10.327,50 kn

Pelltherm pelet set predviđen je za loženje drvenim peletima, konstruiran je za ugradnju na toplovodne kotlove na kruto gorivo VIADRUS U22.

Opis

Pelltherm set predviđen je za loženje drvenim peletima, konstruiran je za ugradnju na toplovodne kotlove na kruto gorivo VIADRUS U22.

Mogućnost dogradnje plamenika i automatskog sustava dobave drvenih peleta na nove ili već prije ugrađene kotlove VIADRUS U22. Pelltherm set i toplovodni kotao VIADRUS U22 čine jednu funkcionalnu cjelinu predviđenu za loženje drvenim peletima. Radom “mini postrojenja” upravlja digitalna automatska regulacija što korisniku pruža sigurnost i zavidan komfor. Ventilator i elektrogrijač smješteni u plameniku vođeni regulacijom automatski pale pelete te održavaju plamen.

Stupanj iskorištenja u ovakvom sustavu ne zaostaje za uljnim ili plinskim sustavima, a sama potrošnja goriva u ovakvom sustavu je i do 40% manja nego u sustavima loženih lož uljem.

ZAŠTO pelet?

Pelet je prešani drvni ostatak vlažnosti manje od 10% što mu daje visoku energetsku učinkovitost.
Energetska vrijednost peleta je oko 18 MJ/kg peleta (5 kW/h).
Usporedno s najzastupljenijim gorivima:

  • 2 kg peleta ~ 1 litra ulja za loženje
  • 1,85 kg peleta ~ 1 m3 zemnog plina
  • 650 kg peleta zauzima 1 m3 prostora
  • 3 m3 peleta ~ 1000 litara ulja za loženje
  • Potrošnja peleta 1 kg/h ~ 5 kW snage

Automatska regulacija u pećima i kotlovima na pelet stavlja pelete u isti rang sa loživim uljem i plinom. Peći se automatski pale i gase, postižu i održavaju temperaturu koju im se zada, te imaju automatsko doziranje. To im daje prednost pred grijanjem na drva ili drveni briket.
Spadaju u obnovljive izvore energije jer se rade od drvnog ostatka koji se nekad zbrinjavao kao otpad, a danas mu se daje dodana vrijednost u obliku peleta kao gotovog proizvoda.
CO2 neutralan
Cijena peleta u usporedbi s ostalim energentima koji se mogu koristiti s automatski upravljanim pećima i kotlovima je najniža!

Recenzije

Još nema recenzija.

Samo logirani kupci koji su kupili ovaj proizvod mogu napisati recenziju.