Akcija!

Slimpel

30.887,25 kn39.173,44 kn

Automatizirani kotao na pelete
Toplinski učinak: od 25 do 40kW
Gorivo: peleti

Očisti
SKU: N/A Kategorija: Oznaka:

Opis

SLIMPEL je u potpunosti automatiziran kotao na pelet.
Ovakav sustav grijanja na pelet prozvodi manje emisija štetnih plinova i postiže visoku razinu učinkovitosti grijanja zbog svog jedinstvenog dizajna.

U potpunosti automatizirano doziranje goriva odvija se dodavanjem peleta s gornje strane u zrakom hranjenu posudu za gorenje gdje se gorivo samozapali, a nakon toga automatski upravljački sustav upravlja gorenjem i doziranjem sa ciljem minimalnih emisija i najvećim iskorištenjem goriva.

Da bi mogli u potpunosti razumijeti kako ovaj sustav grijanja radi, moramo pogledati strujanje zraka, plinova i goriva kroz sistem grijanja te prijenos topline od superzagrijanih plinova do tekućine za prijenos topline.

kotao na pelete za centralno grijanje

Strujanje zraka kroz kotao

Gorivo u kotao dolazi pužnim dozatorom. Gorivo se dozira s gornje strane kotla u cilindričnu posudu za gorenje u svrhu fizičkog odvajanja spremišta goriva i dozatora goriva. Toplina od vatre se pomoću višebrzinskog ventilatora prisilno dalje usmjerava. Razni senzori mjere temperature u kotlu (termostat koji radi u vodi), zatim temperaturni senzor dimnih plinova (sonda u dimnjaku), vanjski temperaturni senzor (sobna temperatura) i sigurnosni prekidajući senzor koji spriječava pregrijavanje (termostat gornjeg limita).
Dok zrak prolazi kroz ložište, njegova temperatura se diže do skoro 1000°C.
Taj super zagrijani zrak se diže kroz seriju grijaćih cjevi gdje se toplina prenosi na tekućinu za prijenos topline.
Dok zagrijani zrak stigne do cijevi dimnjaka, većina njegove termalne energije je apsorbirana. Krajnja temperatura izlaznih plinova je manja od 175°C.

Strujanje fluida kroz sustav grijanja

Pumpa gura tekućinu oko izmjenjivača topline koji apsorbira toplinu dimovodnih plinova. Tekućina napušta unutarnje cijevi sa temperaturom od 80 do 85 °C.
Tekućina prolazi pokraj aquastata (vodenog termostata) koji regulira jačinu gorenja sistema grijanja zajedno sa temperaturnim senzorom dimovodnih plinova koji mjeri temperaturu u dimnjaku. Ovaj informacija se koristi da bi se odredila količina zraka i goriva potrebna za efikasno prenošenje topline i radi osiguravanja da ventilator ne otpuše toplinu u dimnjak. Zagrijana tekućina se koristi za prijenos topline do kućnog sistema gdje osigurava toplinu za vaš dom, garažni prostor, podrum i ostale dijelove kuće; možda i za vašu potrošnu toplu vodu; da zagrije vaš bazen; i/ili da otopi snijeg sa prilaza.
Prenesevši toplinu do kućnog sistema, fludi napušta vanjski izmjenjivač topline i ponavlja svoj put kroz unutarnje cijevi.

Tehnički podaci:

Maksimalni učin = 25/40 kW
Podesiva temperatura kotla = 40 – 90 °C
Podesiva temperatura potrošne tople vode = 40 – 80 °C
Dopustiv radni tlak = 3 bara
Ispitni tlak = 4,3 bara

Dimenzije:

Visina dimovodnog priključka = 1150 mm
Promjer dimovodnog priključka = 130 mm
Kapacitet spremnika peleta = 130 kg
Sadržaj vode = 80 litara

Oprema kotla:

  • Automatsko paljenje
  • Automatski sustav doziranja goriva iz spremnika
  • Poluautomatsko čišćenje izmjenjivača topline (dimnih cijevi)
  • 3 sustava zaštite od povrata plamena
  • Središnji dio kotla izrađen od lijevanog kroma što mu produžuje vijek trajanja
  • Najsuvremenija elektronska ploča
  • Potpuni modulacijski rad